annemiekejanszen.reismee.nl

Queenstown, Milford Sound en Mt. Cook

Hallo hallo,
In Queenstown zijn we aangekomen op 20 november na een korte busreis. Tijdens de busreis zijn we nog gestopt om mensen te zien bungy jumpen, grappig om te zien. Dit was bij de Kawarau brug blijkbaar de plaats waar er voor eerst in de geschiedenis is gebungyjumpt en de mensen die sprongen werden hier ook niet geduwd waardoor het erg grappig taferelen opleverde... We zagen hier zelfs een stel dat met z'n tweeen een sprong waagde.
Hierna nog 20 minuutjes in de bus en we waren in Queenstown, ik dacht dat dit best een grote plaats was, maar het blijkt dat het ongeveer evenveel inwoners heeft als Boxmeer. Maar het centrum is wel groter, het is hier echt een toeristenstad.
's Avondskregen we bij een barals we een drankje bestelde een gratis BBQ en ook nog goed eten ook, beter dus. Daarna zijn we nog op stap gegaan met een groepmensen die allemaal bij ons in de bus zaten. Dit was erg gezellig. We gingen naar een kroeghelemaal in western stijldat was wel lachen en je kon hier een liter bier krijgen voor10dollar dat hebbenJohanna(om maar aan het duitse stereotype te voldoen) en ik natuurlijk gedaan, want het was goedkoper...alles om geld te besparen.
Daarna nog naar een andere kroeg en wederom erg gezellig, Johanna en ik waren weer de laatsten die bleven...
Op 21 november zijn we met een kabelbaan en de luge gegaan. Met de kabelbaan gingen we de berg op waar je een erg mooi zicht had op Queenstown en Lake Wakatipu wat het op twee na grootste meer in NZ is.Dit meer is 410 m diep en blijft het hele jaar rond de 9 graden erg koud dus.
Met de Luge over een baan die naar beneden liep was erg leuk dit was een karretje waarmee je heel laag bij de grond zat net als een kart, maar dan was het niet gemotoriseerd en had je alleen een stuurtje waar je ook mee kon remmen, dit ging best hard en was erg geinig, we hebben zelfs nog een race gehouden, hihi.
Op 22 november hebben we een dagtrip gedaan naar Milford Sound wat een fjord is. Hier gingen we met een bus naar toe met een prachtig berg landschap onderweg. We hebben onderweg bij een stop om foto's te maken ook nog een Kea gezien, wat een bergpapagaai is, deze beesten zijn qua intelligentie te vergelijken met een 4 jarig kind. Als deze papagaai zit lijkt het maar een redelijk saaie bruine vogel, maar als hij opvliegt zie je de kleuren aan de onderkant.
We zijn aangekomen bij de Milford Sound met een cruise gegaan, waar je tussen de bergen door vaarde en het wederom erg mooi was. We zagen hier nog een waterval van ongeveer 150 m en vaarde hier ook onderdoor zodat je lekker nat werd.
We hebben hier ook nog zeehonden gezien, maar helaas geen dolfijnen, daar hadden we eigenlijk op gehoopt.
Op de terugweg met de bus hebben we nog Lord of the Rings gekeken zodat we lekker konden bekijken welk stukje waar in NZ opgenomen zou zijn.
Vandaag 23 november zijn we doorgegaan naar Mt. Cook. Onderweg was het al ontzettend mooi met meren die helderturqoise waren zo indrukwekkend, ik kon mij ogen haast niet geloven. De kleur komt doordat het smeltwater is van de gletsjer.
Bij Mt. Cook aangekomen hebben we vanmiddag de Hooker Valley Walk gedaan deze was erg mooi met prachtig uitzicht op Mt. Cook wat de hoogste berg van NZ is met +/- 3700 m. Mt. Cook heet in het Maori Aoraki. We zagen hier zelfs ook nog een meer waar stukken ijs in dreven heel apart. Er waren ook nog twee gletsjers te zien maar niet zo indrukwekkend als de Franz Josef Glacier.