annemiekejanszen.reismee.nl

Wellington t/m Baz Vegas

Hallo hallo,

Zo het is weer een paar dagen geleden,dus het is weer eenstijd voor een verhaal. Na onze gezellige eerste avond in Wellington zijn we de dag erna naar het nationaal museum geweest wat Te Papa heet wel een grappig naam we zaten er een beetje over te grappen te veel papa...

Dit was een heel groot museum, waar we dus in een middag lang niet alles hebben gezien. Ik weet nog maar 1 naam van de exposities en dat was ook meteen de intressantste, deze heette Awesome Forces en ging over vulkanen, aardbevingen, overstromingen al het natuurgeweld wat je, je zo'n beetje kunt verzinnen. Heel intressant allemaal, ik heb nu echt iets bijgeleerd over NZ. Er komen hier twee platen bijelkaar waardoor er hier zoveel vulkanen zijn en aardbevingen. Misschien kun je dit eigenlijk maar beter niet weten... In de tijd dat we in Wellington waren is er ook een aardbevingkje geweest, maar we hebben er niets van gemerkt.

We zijn ook nog naar een andere exposities geweest die best leuk was over de Maori's waar er een deel was dat ging over jade, wat je hier heel veel kunt vinden en hier kon je vanallerlei verschillende soorten zien en verschillende voorwerpen van jade, jade staat ook echt symbool voor de Maori cultuur.

Verder waren hier nog allerlei andere voorwerpen van de Maori cultuur zoals de Waka een kano hiermee zijn de eerste mensen naar NZ toegekomen zeggen ze. In de Maori cultuur heb je ook het verhaal dat het zuidereiland van NZ een kano is en het noordereiland een vis die binnen wordt gehaald in de kano en steward island wat helemaal onderaan NZ ligt is het anker van de kano.

Verder had je ook nog gewadenvan deMaori's die helemaal geweven zijn en waar allemaal verenin zitten ook ergbijzonder om te zien.

De volgende dag hebben we Mt. Victoria beklommen en hier had je een mooi uitzicht op de stad Wellington, leuk alleen het was wel een beetje bewolkt. Op de weg naar de top liepen we door het bos waar opnames zijn gemaakt van LOTR.

's MIddags hebben weeen beetje geshopt in de stad en verder rustig aan.

Op zondag zijn we vroeg opgestaan 6.00 om de overtocht te maken naar het zuidereiland. Met de veerboot waar je lekker relaxt film kon kijken en af en toe naar buiten om te genieten van het gewelidge uitzicht.

Na de veerboot weer in de bus om verder te gaan naar Abel Tasman national park. Onderweg hebben we nog wijn geproeft en Anne-Mieke en ik nog een paar likeurtjes, een leuke afwisseling zoonderweg. Ze hadden hier trouwens likeurtjes van het merk Snapps.

Op maandag hebben we gezeild en gewandeld erg mooi op de zeilboot wat een prachtig uitzicht op het nationaal park, waar we ook een paar zeehponden hebben gezien alleen wel ver weg. We hebben hier de Split Apple Rock gezien die er dus werkelijk uitzag als een gespleten appel, heel bijzonder. De zeilboot was een katamaran dat heb ik nog nooit gezien een zeilkatamaran het was erg leuk om hier te zeilen, maar ook wel koud in een korte broek en een vestje.

In Anchorage aangekomen met de boot gingen we beginnen aan de wandeling dit was een schitterende wandeling als het ware door het bos langs de kust op dus je had geweldig uitzicht op de zee en de rotsen, erg mooi. We zijn vanaf hier helemaal teruggelopen naar de camping/hostel en dit was bijna 15 km, dus een goede wandeling.

Waar we overnachten was best grappig het heette Old McDonalds Farm en dat was een heel toepasselijke naam, ze hadden hier kippen die vrij rondliepen en ze hadden er koeien en lama's, dit was wel wat anders als een hostel in de stad.

Gister zijn we met de bus verder gegaan naar Barrytown oftewel Baz Vegas! Dit is een gat waar het hostel is en 1 kroeg en dat is het.

Onderweg met de bus hebben we een wandeling gedaan bij Cape Foulwind, dat klinkt niet zo best, maar het was erg mooi. We hebben hier zelfs zeehonden en zeeleeuwen gezien van best dichtbij dat was echt super! En je liep hier weer langs de prachtige kust een Iers meisje zei dat het erg op Ierland leek,dusdat is leuk om te weten.

Later hebben we nog een wandeling gedaan bij de Pancake Rocks, dit heette zo, omdat de rotsen op opelkaar gestapelde pannenkoeken lijken. Dit komt door de aardbevingen en erosie, dit was heel bijzonder om te zien en erg mooi.

's Avonds in Baz Vegas hebben we een Party Night gehad, waar we leuke kaartspelletjes en andere spellen hebben gedaan en uiteindelijk hebben we een grote verkleedpartij gehad, ze hadden daar namelijk allerlei verkleedkleren hangen. We hebben weer ontzettend gelachen om de verschillende creaties en leuke atributen zoals telefoons, bokshandschoenen, tennisrakets, vangnetten enz. Het leek wel een beetje carnaval! Johanna de Duitse en ik zijn tot het eind gebleven!

Remo

Kijk Kijk! Zo ver weg, en toch in het kader van 11/11 lekker een beetje carnaval kunnen vieren, hi hi! Groetjes en X-jes, De Nar van Beek!