Phillip Island
28 en 29 oktober zijn we naar Phillip Island geweest.
We hebben op 28 oktober 's avonds dePenguinParade gezien, de pinguins komen dan uit de zee de duinen in om naar hun nest te gaan. Dit was eigenlijk veelste duur maar wel fantastisch om te zien! We konden ze toen we voor aan gingen zitten echt van iets meer dan een meter afstand zien, natuurlijk echt iets voor mij om die schattige beestjes te kunnen zien en ze liepen natuurlijk ook zo grappig.
De pinguins die hier voorkomen zijn de kleinste ter wereld en heetten dan ook Little Penguins. Toen we hierna terugliepen konden we de pinguins van zelfs nog dichterbij langs het looppad zien en hoorden we de jongen 'schreeuwen' voor hun ouders.
De volgende dag op Phillip Island zijn we naar het Pelikanen voeren gegaan, leuk om te zien. Wat een lelijke, grote vogels zijn het, niet normaal, maar toch even goed grappig om te zien.
Later dezelfde dag zijn we naar een deel van het eiland gegaan waar je zeehonden kunt zien. We hebben er 1 zien, wel van grote afstand, maar toch! Hier zaten trouwens ook ontzettend veel irritante meeuwen die aan het broeden waren. Daarvan hebben we ook een paar kuikens gezien. De meeuwen waren net zoals in Nederland ontzettend brutaal en kwamen heel dichtbij.
Hierna gingen we verder, we stonden op de parkeerplaats bij de chocolade fabriek en toen...hadden we een probleem. Onze sleutel van de camper was gebogen, waardoor we er niets meer me konden, dus ook geen auto starten.
Anne-Mieke en ik zijn naar het informatie centrum gelopen wat vlakbij was en Sanne bleef bij de auto, want op slot kon deze niet.
Na een hoop gebel, gewacht e.d. kwam er via de Jucy(bedrijf van de camper) na drie uur een slotenmaker en het was zo klaar. Toen heeft hij zelfs nog even naar de koelbox gekeken die het al meer dan een week niet deed en jawel hoor ook dat heeft hij voor ons gemaakt de hoofdstop was kapot. De held van de dag!
Hierna door naar de camping en dat was de dag weer.
Groetjes