Coober Pedy
Vandaag 19 oktober op weg naar Coober Pedy. Naar deze plaats alleen maar snelweg met vlakte langs de weg waar je geen huizen tegenkomt en waar je nauwelijks auto's tegenkomt. Heel indrukwekkend! Dit is dus de woestijn, maar verassend groen, omdat het dit jaar erg veel heeft geregend in Australie.
Verder moesten we erg goed opletten, want er loopt vanalles langs de weg en ook wel eens op de weg. Zoals schapen, koeien, emoes en ook vliegen er roofvogels.
Vroeg op de middag waren we al in Coober Pedy, dit is een mijn stadje, midden in de woestijn waar de mensen ondergronds leven. Boven de grond ziet het er dan ook erg armoedig uit.Er wordt in dit plaatsje opaal opgegraven.
We hebben hier twee ondergrondse kerkjes gezien het eerste was helemaal niets en de tweede was een katholieke kerk, wat dus ook echt op een kerkje leek alleen dan onder de grond, grappig hoor.
De mensen leven heir trouwens onder de grond, omdat het hier het aangenaamst is. In de winter is het boven de grond te koud en in de zomer te heet.
Verder zijn we hier naar de Umoona mijn geweest waar we ondergrondse woning hebben gezien, heel apart. Hierbij was een museum met allerlei wetenswaardigheden over deze plaats en de mijnen.
Er is hier 400 miljoen jaar geleden een binnenlandse zee geweest en daardoor is er opaal ontstaan door het verdampen van het water en ook zijn er veel fossielen te vinden in Coober Pedy.
's Avonds zijn we hier nog naar de Breakaways geweest waar je Mesa's(verweerde rotsen) hebt. Hier hebben we ook de zonsondergang gezien, echt schitterend! Ook was hier de Moon Plain een verlaten maanlandschap echt vreemd om te zien. Hier zijn blijkbaar ook veel films opgenomen. Hier vlakbij was The Dog Fence om schapen en dingo's gescheiden te houden, deze loopt wel zo'n 2500 km door Australie.
Echt een fantastische dag vandaag.
Groetjes
Hallo Wereldreiziger.
Leuk om steeds weer je verhalen te lezen. Wat doe je toch mooie ervaringen op. Volgens mij heb je er nu de helft opzitten, dus nog het een en ander voor de boeg.
Wij verheugen on op je verhalen als je er weer bent.
Nog heeeeel veeeel plezier .
groetjes ' Beeeeek!