Spot X
11 okt. 2010
🇦🇺
vanuit Australië
Op 6 oktober zijn we doorgegaan naar Spot X, waar we zijn gaan surfen! Eigenlijk leek mij dit niet zo leuk, maar het zat bij onze busreis inbegrepen, dus daar gingen we, maar ik vond het uiteindelijk erg leuk.
Eerst moesten we 'droog' oefenen op het strand. Het werkt zo, eerst ga je liggen op het surfbord met je tenen tegen de achterkant. Vervolgens ga je natruulijk kijken of er een goede golf aankomt, zo ja peddelen! Voel je de golf vervolgens tegen de achterkant van je bord dan peddel je nog vier keer en dan komt het, plaats je handen onder je borst schuif 1 been omhoog, je kont in de lucht omhoog en je andere been tussen je handen plaatsen en dan langzaam omhoog komen en dan sta je als het goed is.
Maar in mijn geval dus niet!
Ook moet je opletten dat je een spilling wave hebt, een golf met een witte kop, maar geen dumping wave een golf die je de professionele surfers ziet nemen, die in feite een cillinder vormt.
Natuurlijk ben ik het blijven proberen, om te gaan staan, maar het is erg moeilijk en ook heel zwaar en vermoeiend, de dag erna flinke spierpijn, maar dat was het wel waard.
Maar al liggend op het bord en het gevoel dat je over de golven glijdt is al een hele ervaring! Het leverde ook grappige taferelen, dus we hebben erg gelachen.
Groetjes!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}