annemiekejanszen.reismee.nl

Noosa + Australian Zoo

Hoi! Ik wil ten eerste jullie allemaal even bedanken voor jullie leuke reacties! Echt leuk dat jullie meeleven met mijn verhalen!

De afgelopen dagen zijn we in Noosa geweest een rustig kust plaatje, waar een fijn hostel hadden zodat we een paar dagen hebben kunnen relaxen.

We zijn op 29 september naar de Australian Zoo geweest van Steve Irwin(The Crocodile Hunter). Dit was een leuke dag waar we allerlei beesten hebben gezien zoals krokodillen, koala's, kangoroo's, wombats, slangen, schildpadden, papagaaien enz. enz.

Maar het allerbeste waren de shows, de eerste was een show met Terri(vrouw van Steve), Bindi(dochter), Robert(zoon) en Wes(beste vriend), zij gingen de krokodillen voeren, behalve Robert die was nog te jong, 6 jaar nog maar. Steves dochter Bindi is trouwens een echte beroemdheid hier in Australie, ze heeft haar eigen films, boeken, poppen en nog veel meer.

De tweede show die we hebben gezien was met tijgers echt fantastisch, zo'n mooie beesten zijn dat. Ten eerste gingen ze de poten van de tijgers op canvas zetten. De tijger moest met zijn poten in de verf gaan staan en vervolgens op een doek. De tijger werd daarvoor beloond met melk en dit dronk deze net als een baby op zo schattig, ook aaiden de verzorgers de tijgers echt en dan leek het net een gewone huiskat. Na dit deel van de show ging 1 van de verzorgers met de tijgers spelen. Een van de tijgers had er wel zin in deze sprong het speeltje wat aan een stok zat overal achterna zelfs helemaal de boom in en het water(met een hele grote sprong...bommetje) in en zelf onder water zwom deze tijger, heel bijzonder om te zien.

Gister zijn we naar het National Parkin Noosa geweest om daar een wandeling te maken. Dit was wederom prachtig, zoals alles hier ontzettend mooi is en je ook haast overal Nationale parken hebt. De wandeling die we hebben gemaakt ging langs de kust op door de bossen heen. Op een gegeven moment kwamen we op een hele aparte plaats in de route genaamd Hells Gate. We zagen deze naam en vroegen ons af wat heeft dat te betekenen. Daar aangekomen wisten we wel waarom. Bij deze Helse Poort waaide het namelijk ontzettend hard, omdat het een landpunt was omgeven door alleen zee, je werd hier bijna omver geblazen. Halverwege onze tocht hadden we nog een beetje pech, want het begon keihard te regenen, maar toch nog een erg mooie wandeling door het bos.

Groetjes!

Maria, Ferdinand, Frank en de Janszjes (38)

Dag Annemieke

Wij vinden het prachtig dat je zulke mooie dingen ziet en zijn een beetje jaloers op jou (en dan in half duits/nederlands) De regen mag je daar laten, die hebben we hier ook genoeg.
Het lijkt mij een geweldige beleving daar bij de Helse Poort en het doet denken aan het einde van de wereld zoals wij het kennen in Portugal. Ook daar waait het enorm. Ik hoop wel niet dat je van plan bent om zo'n tijgerpoes mee naar de binnenweg te nemen. Onze tuin is wel een wildernis maar toch nog geen jungle.

Groetjes Maria, Ferdeinand, Frank, Willy en Gerry

maudy

Klinkt echt geweldig! Zou zo naar jullie toe willen komen!
Die tijgershow lijkt me ook helemaal geweldig!
Nog heeeeel veel plezier.

Dikke knuffel
Maudy.