Magnetic Island
Hallo halllo,
We zijn nu op Magnetic Island, of Maggie, zoals dit Eiland door de locals wordt genoemd. Het is hier weer prachtig! Echt een eiland uit je dromen met helderblauwe zee, zandstranden en een uitzicht waarvan je niet van kunt geloven dat het echt is.
We zijn hier sinds 15 september en morgen gaan we naar de volgende lokatie.
De afgelopen twee dagen zijn we ten eerste naar de Koala Village geweest hier op het eiland. Hier hebben we een zwarte kakatoe een 'kusje' mogen geven, hierbij heb je de vogel op je arm en stopt een zaadje tussen je lippen en brengt de vogel naar je mond waar deze het zaadje tussen je lippen uithaalt. Ook hebben we een witte kakatoe geaaid, dit mochten alleen vrouwen, want van mannen moest deze vogel niets hebben. Vervolgens hebben we verschillende hagedissen vastgehouden, waarvan er een graag op je schouder klom, erg grappig. Hier hebben we ook een kleine zoutwater krokodil vastgehouden, deze krokodillen zijn de grootste krokodillen die er bestaan. Hierna hebben we een koala vastgehouden! Wat zag deze er schattig uit, maar schijn bedriegt ze kunnen behoorlijk krabben, gelukkig is dat niet gebeurd. Het hoogtepunt vond ik het vasthouden van de slangen, dit lijkt ontzettend eng, maar niets is minder waar. Het was zelf erg leuk om een slang vast te houden ik heb twee verschillende soorten pytons vastgehouden, ze waren heel nieuwschierig en kropen over je armen omhoog en langs je nek en rug, maar waren allerminst aggressief, mijn angsten zijn weer overwonnen! Als laatste zijn we nog door een soort van vlinderbos gelopen en mocht je ook een vlinder op je hand houden.
Vandaag hebben we de Fort Walk gedaan. Hier kon je koala's in het wild zien en we hebben er ook 1 gezien! Verder liep je hier erg mooi door het bos en de bergen naar een uitkijkpost waar je een geweldig uitzicht had over twee baaien en de zee met eilanden.
's Middags zijn we wezen snorkelen, maar dat was niet echt geslaagd. Je moest hier vanaf het strand de zee in zwemmen en je zag niet echt veel, The Great Barier Reef was vele malen mooier.
Groetjes!
Klinkt goed!!!
Lijkt me echt de moeite waard!
Veel plezier nog!
Groetjes Maudy.
Tje, Annemieke moet jij je niet regelmatig in je arm knijpen om te ervaren dat het geen droom is. Azuurblauwe zee, zandstranden en een ongelooflijk uitzicht, waaaaaaaaaw.
Bovendien had ik nooit gedacht dat het vasthouden van een pyton nog eens tot het hoogtepunt van jou avontuur werd genoemd. Ik heb bewondering voor je durf, het lijkt mij ongelooflijk eng. Maar ja, ik spreek dus niet uit ervaring.
Groetjes en tot schrijfs Gerry