Reizen met OzExperience
Nadat we in Cairns nog op stap zijn geweest met de Ultimate Party tour, erg gezellig, zijn we op 15 september verder gereisd met de OzExperience bus.
Een erg lange reis van 10 uur om 350 km verder te komen, met iets te veel stops naar onze zin.
Maar 1 stop was wel de moeite waard, hier stopten we bij een krokodillenfarm. Dit was echt een boerderij waar ze krokodillen hielden voor het vlees en het leer. Verder hadden ze hier ook walibi's, kangoroo's,cassowary's, emoe's en dingo's.
De walibi's en kangoroo's hebben we gevoerd en geaaid, dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig als echte dierenvriend. Ook heb ik een Dingo geaaid, wat eigenlijk gewoon een hond leek, het enige waar aan je merkte dat het een wild beest was, was dat hij niet luisterde.
En het indrukwekkendste was het voeren van de krokodillen, dit hebben we natuurlijk niet zelf gedaan, anders zat ik dit verhaal niet te typen. Maar we hebben gezien hoe dit werd gedaan en daarbij ook veel uitleg gekregen over de krokodillen. Het waren zoutwaterkrokodillen, maar deze leven eigenlijk voornamelijk in zoetwater en jagen daar ook. Ze hebben gedemonstreerd hoe het klinkt als een krokodil zijn bek dichtklapt, dat werkt hetzelfde als een berenklem en klapt dus in 1 keer dicht, best angstaanjagend is het geluid wat je dan hoort.
Na deze vermoeiende dag hebben we 's avonds rustig aan gedaan en zijn we op tijd gaan slapen.