annemiekejanszen.reismee.nl

Tubeing en Aboriginals

Hey,

Weer twee leuke dagen gehad, gister hebben we tubing gedaan. Tubing was op een band over de rivier met 'wilde' stromingen erin. Dit was zeker de moeite waard, erg leuk om te doen. Maar van mij mocht het nog wel wat wilder de 'wilde' stukken waren super, maar daartussen had je ook rustige stukken rivier en ik had liever de hele tijd 'wilde' stukken. Maar tijdens de rustige stukken kon je wel weer erg goed genieten van het mooie landschap en had je een prachtig uitzicht over de rivier die redelijk breed was.

Vandaag hebben we een tour gedaan over de Aboriginals, wel commercieel,maar zo hebben we veel geleerd over de oorspronkelijke bevolking van Australie. Over de gescheidenis van de bevolking, dat ze eigenlijk verjaagd zijn door de Britten. Over het geloof van de aboriginals die geloven dat alles is verdeeld onder droog en nat, onder droog vallen de zon, vuur, de sterren, rotsen, maar ook bepaalde diersoorten. Onder nat valt regen, donder en de maan en ook diersoorten zoals de krokodil. Het is zo dat families ook behoren tot nat of droog en dat een man en vrouw als ze trouwen tegenovergesteld moeten zijn. Erg boeiend allemaal!

Verder hebben we nog een Aboriginal dans gezien en mee gezongen, wel grappig. We hebben geleerd hoe je een digeridoo zou moeten spelen en welke medicijnen e.d. de Aboriginals gebruiken. Als laatste hebben we speer geworpen en boomerang gegooid, beide gingen voor geen meter bij mij, maar toch leuk om het te proberen.

Groetjes!

Remo

Neem zo´n digeridoo maar mee voor mij ;)

Kim

Super!
Geniet lekker meid...
Heel wat anders dan de avonturen die wij hier beleven!

Dikke knuffel!

Kim

O ja... de foto's zijn ook geweldig!

Seb

Lachen, soort van Piranha maar dan in het écht ;)
Als je zo'n didgeridoo meeneemt voor Remo wil ik ook wel eens proberen!